Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kép

 

  Demi Lovato

 

Születési név: Demetria Devonne Lovato
Becenév: Demi
Születési idő: 1992.augusztus.20. (16 éves)
Születési hely: Dallas,Texas,USA
Foglalkozás: Szinésznő/Énekesnő
Családi állapot: Hajadon,nincs gyermek
Csillagjegye: Oroszlán
Magasság: 157 cm
Szem/Haj: Barna,Barna.


Demetria Devonne Demi Lovato (született 1992. augusztus 20-án) amerikai színésznő, énekesnő és dalszerző. Legismertebb szerepe Mitchie Torres a Disney Channel filmjében, a Camp Rockban. A bemutatkozó albuma, Don't Forgetot 2008. szeptember 23-án bocsátották ki.


Kezdetek

Demi a Texasi Dallasban született Patrick Lovato és Dianna (Hart) Lovato gyermekeként. Spanyol, ír, és olasz származású. Két nővére van, Dallas Lovato aki szintén színésznő és énekesnő, Deminél öt évvel fiatalabb. Madison DeLaGarza a fél-nővére, aki tíz évvel idősebb mint Demi. Az apja, Patrick, elköltözött New Mexicóba, majd Demi édesanyjától 1994-ben elvált. Az egészségügyi problémái miatt ritkán látja gyermekeit. Négy év után először 2008 februárjában látták egymást.


Karierr

Először hat évesen kapott szerepet a Barney & Friends-ben, Angelát alakította. A sorozatban találkozott Selena Gomez-el, akivel azóta is nagyon jó barátnők. Ahogy múlt az idő elkezdte az éneklést, és hangszereken játszott. Majd olyan híres sorozatokban kapott mellékszerepet mint a Prison Break, Split Ends, és a Just Jordan. Tizenegy éves kora óta játszik gitáron és zongorán. 2007 januárjában Charlotte Adamsként szerepelt a Disney Channel rövid sorozatában a As the Bell Rings-ben. A hírnevet a Disney Channel filmje a Camp Rock hozta meg. Mitchie Torres-t játszotta. Hamarosan főszerepben fog játszani aWelcome to Holliwood-ban, amit 2008 szeptemberében kezdenek forgatni. 2008-ban a Jonas Brothers-el turnézik a Burning Up Tour keretében belül. Tavasszal a Disney Channel Games 2008-ban játszott.